Как да разберете правилното си темпо и да преминете към

...
 
Как да разберете правилното си темпо и да преминете към
Коментари Харесай

Забавете темпото: Когато връзката се развива твърде бързо

 

Как да разберете вярното си движение и да преминете към вярната скорост

Понякога може да почувствате, че връзката се развива прекомерно бързо, прочувствено или физически. Важно е да не забравяме, че главното в една връзка е взаимното единодушие сред сътрудниците. Не е нужно да се примирявате с събитията, с цел да угодите на колегата си. Ако желаете да внесете естетика във връзката, би трябвало да говорите с обичания човек и да му обясните какво тъкмо желаете.

Преценете обстановката

На първо място, подчертайте тези аспекти, които се развиват прекомерно бързо. Идентифицирайте моменти или дейности на вашия сътрудник, които са неуместни за вас. Ако желаете да забавите развиването на една връзка, би трябвало да разберете за какво тя се развива прекомерно бързо.

Може да почувствате потребност да ревизирате колегата си. Може би той се интересува от развиването на физическия аспект, само че това не ви харесва. Вашият сътрудник може да ви моли за нещо, което не можете да приемете (като да вършиме секс на втората или третата среща, само че вие към момента не сте подготвени ). Или сътрудникът ви притиска прекалено много, а вие желаете последователно да разкриете възприятията си.

 

Разберете какво тъкмо „ ви задържа “

Обърнете внимание какви съответни дейности или условия ви предизвикват дискомфорт. Потърсете образци. Опитайте се да разберете какви събития ви карат да чувствате, че връзката се развива прекомерно бързо.

Може би преди малко сте почнали да се срещате с мъжа и той към този момент ви кани на пътешестване или ви моли да станете негова законна брачна половинка. Обърнете особено внимание на тези точки, в случай че сте загрижени за това равнище на ангажираност. Може би се срещате с него неотдавна, а той към този момент загатва за брак и деца. Това може да сътвори напрежение във връзката, в случай че към момента не сте подготвени да мислите за тези неща.

Определете задачите си

Трябва ясно да определите задачата на връзката си, личностното израстване и бъдещето. Помислете дали връзката ви е в спор с тези цели и дали можете да се справите с този дисбаланс. Може просто да е несъвместимо. Ако сътрудникът ви има разнообразни цели и стремежи, това не значи, че той е неприятен човек. Това може да значи единствено, че имате разнообразни цели в живота. Помислете дали си коства въобще да се пробвате да изградите връзка в този случай.

 

Обсъдете обстановката

Бъдете почтени с колегата си за възприятията си. Обяснете какво тъкмо ви предизвиква неудобства, а също по този начин се пробвайте да разкриете фона на възприятията си. Уверете се, че сътрудникът ви схваща интереса ви от продължение на връзката и желанието ви да забавите малко темпото. Ако той разбере какъв тъкмо е източникът на тези усеща, тогава ще му бъде по-лесно да промени държанието си и да сътвори по-удобна среда за вас.

Може да откриете, че честният диалог прави връзката ви по-лесна. Не можете да очаквате вашият сътрудник да предприеме дейности, до момента в който не го поискате.

 

Отделете време за себе си

Много е елементарно да се почувствате претрупани, в случай че нямате персонално пространство. Това не значи, че би трябвало да прекратите връзката, просто отделяйте малко време за себе си всеки ден, с цел да можете да разсъждавате върху живота и да останете уединено с мислите си. Това ще ви помогне да разберете, че директното оценяване кой сте ви кара да се чувствате доста по-добре в една връзка и ви оказва помощ да я контролирате.

Прекарвайте време с приятелите си без половинката. Не забравяйте за другарството, даже в случай че излизате с някого.

 

Прекарайте уикенда разграничени

Излезте от града за няколко дни, с цел да имате късмет да освежите мозъка си и да разберете значимостта на събитията. Отидете на туризъм, посетете нов град или просто направете дълго пътешестване. Изкачвайте планини, скочете в океана. Намерете място, където можете да освободите главата си от ненужни мисли.

 

Опитайте се да не спите дружно

Не прекарвайте нощта с колегата си и не го канете при вас за през нощта. Нещата стават доста по-сериозни, когато започнете да спите в едно легло, изключително когато това стане табиет. Колкото повече се сближавате, толкоз по-тясно се преплитат животите ви.

Същото важи и за взаимния живот. Съвместният живот, изключително в случай че някой от вас изцяло не е наясно какво се случва, прави нещата доста по-сериозни. Помислете по кое време и дали да изведете връзката си на идващото равнище.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР